10 skvelých tipov na svadbu v lete

Zdieľať
Zdroj: TheSpruce.com

Užívate si leto? Veríme, že áno, veď práve leto je jedným z najkrajších období v roku. A nielen to, práve v lete sa uskutoční najviac svadieb. Ak aj vy chystáte svadbu v lete, prinášame vám niekoľko skvelých tipov, ako si urobiť vašu letnú svadbu ešte krajšou:

Zdroj: Weddingchicks.com
  1. Ovocno-kvetinová výzdoba. Nebojte sa zakomponovať plody ovocia, či malé ovocné stromčeky do vašej svadobnej kvetinovej výzdoby. K letu ovocie jednoducho patrí. A vo svadobnej výzdobe sa dá využiť v rôznych originálnych podobách – fantasticky vyzerá ovocie zakomponované do kvetinovej ikebany na hlavnom stole, dych vyrážajú aj nádherné kvetinovo-ovocné debničky voľne rozmiestnené po interiéri, či exteriéri.
  2. Ovocné menovky a darček v jednom. Lámete si hlavu nad tým, aké menovky vymyslieť na usadenie hostí? Už nemusíte! Leto praje sviežim nápadom! Kartičku s menom hosťa môžete zapichnúť do jabĺčka, hrušky, pomaranča, broskyne, či mandarínky. Takéto menovky spĺňajú zároveň dva účely: už to nie je len menovka, ale aj čerstvý darček pre svadobných hostí.
  3. „Pripi si. Sadni si.“ Ďalším originálnym spôsobom, ako vymyslieť menovky pre svadobných hostí a ich usadenie pri stole, je pripnúť kartičku s menom hosťa a s číslom stola do prípitku s ovocím, ktorý bude svadobným hosťom ponúknutý hneď pri ich vstupe do svadobnej miestnosti. Kartičky s číslami stolov môžete ozdobiť i vtipným nápisom: „Pripi si. Sadni si.“. Takémuto privítaniu na svadobnej hostine sa nepochybne poteší každý svadobný hosť. A potom si môže ísť sadnúť na svoje miesto a užívať si vašu svadobnú zábavu.
  4. Svadobné kytice plné farieb. Aké je leto? Farebné! A presne také majú byť aj svadobné kytice. Nebojte sa experimentovať s farbami ani s kvetmi – v lete farbami nič nepokazíte!
  5. Ovocný candy-bar. A dostávame sa k jedlu, okolo ktorého sa točí celá svadobná hostina. Keďže letná svadobná zábava býva často sprevádzaná vysokými teplotami, horúčavy sa odrazia aj na gastronomických preferenciách svadobných hostí. Tí často radšej siahnu po osviežujúcich jedlách a chladených nápojoch, než po ťažko stráviteľných jedlách. Myslite na to aj pri výbere svadobného menu a nechajte pre hostí pripraviť ľahké ovocné či zeleninové šaláty či ovocné misy. Príjemným osviežujúcim prekvapením na svadobnej hostine môže byť aj ovocný candy bar. V ňom môžete hosťom ponúknuť ovocné špízy, farebné misy z ovocia, ale aj ovocné smoothie a koktaily, svieže ovocné nanuky a zmrzlinu, či kornúty naplnené ovocím.
  6. Limonádový bar. Rovnako dôležité miesto ako jedlo, má na svadobnej hostine i pitie. V lete by ste opäť mali pri výbere nápojového menu pre svadobných hostí siahnuť po ľahších alkoholických i nealkoholických nápojových variantach. Hosťom môžete ponúknuť miešané alko a nealko nápoje, či originálnu špecialitku: limonádový bar. V ňom sa môžu svadobní hostia občerstviť ľahkými bylinkovými limonádami s ovocím a ľadom, ktoré si môžu namiešať sami, podľa svojich chutí a preferencií. Nič nepokazíte, ak ho ozdobíte originálnymi nápismi v retro štýle, ktoré hosťom uľahčia orientáciu v limádovom, či candy bare.
  7. Pre svadobných hostí môžete pripraviť aj chladené nápoje, ktoré umiestnite do netradičných nádob. Originálne debničky, korýtky, kvetináče, či dokonca fúrik sú na tento účel ako stvorené.
  8. Ľahké svadobné torty s výzdobou z ovocia. Aj pri výbere svadobnej torty myslite na ľahší letný variant. Svadobnú tortu si môžete nechať ozdobiť čerstvým ovocím a hostia určite ocenia aj ľahšie stráviteľné náplne.
  9. Aký darček ponúknuť svadobným hosťom v lete? Popremýšľajte, čo by svadobní hostia v v lete najviac ocenili. Pripravte pre nich debničky a boxy s letnými žabkami, vejármi alebo slnečnými okuliarmi. Vtipné nápisy ako: „Nenechajte sa oslepiť našou láskou. Vezmite si slnečné okuliare.“,  alebo „Vymeňte svoju obuv za pohodlné tanečné topánky.“, či „Nechajte sa ovanúť našou láskou“, pridajú tomuto originálnemu darčeku navyše vtipný podtón.
  10. Kvetinové tabule s odkazmi od hostí. Variantou svadobnej knihy hostí na letnej svadbe môžu byť aj tabule, ozdobené kvetinami, na ktoré môžu hostia pomocou drevených štipčekov pripnúť svoje priania a odkazy pre Vás.
Zdroj: Potterybarn.com

Ako vidíte, leto sa nesie v duchu ľahkosti a sviežosti. A presne taká má byť aj letná svadba. Nebojte sa experimentovať – s nápadmi ani s farbami. Veríme, že konečný výsledok bude stáť za to a Vaša svadba bude presne taká, akú ste si ju vysnívali!

Zdroj: Weddbook.com

Pri príprave svadobnej výzdoby nezabudnite navštíviť náš e-shop: www.svadobneinspiracie.sk a objednať si u nás všetky potrebné drobnosti na Vašu svadbu!

Zdroj: Pinterest.com

Pozrite si celú galériu k tomuto článku na našej Facebookovej stránke: https://www.facebook.com/SvadobneInspiracie.sk/posts/3066238883461605?__tn__=K-R

(ak sa Vám páči, budeme radi, ak nás podporíte svojím Like-om)